Υδρολυμένη πρωτεΐνη λούπινου - Ο σύμμαχός σας για την τριχόπτωση

Υδρολυμένη πρωτεΐνη λούπινου - Ο σύμμαχός σας για την τριχόπτωση

Το λευκό λούπινο (με λατινική ονομασία Lupinus Albus) είναι ένα βότανο που ανήκει στο γένος Lupinus και στην οικογένεια Fabaceae. Η καλλιέργεια του λούπινου χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Αίγυπτο και στις μέρες μας καλλιεργείται κυρίως στην Μεσόγειο.

Η υδρολυμένη πρωτεΐνη λούπινου είναι ένα εκχύλισμα από το λευκό λούπινο, πλούσιο σε πεπτίδια, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, που δρα κατά της τριχόπτωσης ελέγχοντας τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, ρυθμίζοντας την ορμονική ισορροπία, επανενεργοποιώντας τη μικροκυκλοφορία και διεγείροντας τον μεταβολισμό των κυττάρων. Συνιστάται σε συνθέσεις περιποίησης μαλλιών που προορίζονται να καθυστερήσουν ή να επιβραδύνουν την τριχόπτωση.

Συγκεκριμένα δρα ταυτόχρονα στους τρεις κύριους παράγοντες που ελέγχουν τον κύκλο ζωής της τρίχας: στην ορμονική ισορροπία, το αγγειακό σύστημα και τον μεταβολισμό των κυττάρων. 

  1. Αναστέλλει τη δραστηριότητα της 5α-ρεντουκτάσης II, περιορίζοντας τον μετασχηματισμό της τεστοστερόνης σε 5α-DHT (διυδροτεστοστερόνη), που ευθύνεται για τη σμίκρυνση των ωοθυλακίων (χαρακτηριστικό της ανδρογενετικής αλωπεκίας).
  2. Αυξάνει την αγγειακή πυκνότητα γύρω από τον θύλακα της τρίχας, διευκολύνοντας την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την ανάπτυξη της τρίχας.
  3. Διεγείρει την ικανότητα διαφοροποίησης των κυττάρων στον βολβό της τρίχας και ευνοεί την κερατινοποίηση που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Έχει δοκιμαστεί in vivo ως πρώτη ύλη και το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε ότι συντελεί στην μείωση της τριχόπτωσης και αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών. Η μελέτη έγινε σε διάστημα 12 εβδομάδων σε άτομα με τριχόπτωση και έδειξε οτι η τοπική εφαρμογή υδρολυμένης πρωτεΐνης λούπινου (με μορφή lotion), συντέλεσε στην αύξηση του αριθμού των τριχών (και κατά συνέπεια στην αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών) και στην αύξηση των τριχών που βρίσκονται στην αναγενή φάση, σε σχέση με τις τρίχες που βρίσκονται στην τελογενή φάση. 



 
Την υδρολυμένη πρωτεΐνη λούπινου και τις ευεργετικές της ιδιότητες στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης μπορείτε να τις βρείτε στη Vencil Hairtonic EXTRA lotion και σε αποτελεσματικά υψηλή περιεκτικότητα, 8%.